Rune Mysteries - Fun Dippers - Officiële Nederlandstalige RuneScape Fansite

Fun Dippers
Your RuneScape Source!
.NL
Ga naar de inhoud


Rune Mysteries


Moeilijkheid:Beginner.
Lengte:Kort.
Eisen:Geen.
Benodigdheden:
- Runes om Air Strike te kunnen gebruiken (Normal Spellbook);
- Bij voorkeur geen melee armour aan hebben.
Startpunt:Praat met Ariane in de hal van de Wizard's Tower.


1. Praat met Ariane in de hal van de Wizard's Tower. Ze wilt de Wizard's Tower binnen, maar ze is verbannen. Jij moet een bericht doorgeven aan Archmage Sedridor, maar voordat ze het bericht kan doorgeven wordt Wizard Borann aangevallen door een Magical Vortex.

2. Pak de Tower mindspike (air) op en lok de Magical Vortex naar de Beam in het midden van de tower door Air Strike op de Vortex te gebruiken. Het is de bedoeling dat jij een de ene kant van de beam en de vortex aan de andere kant van de beam is. Dan lok je de vortex naar je toe, waardoor die in de beam komt.

3. Ga naar de brug van de Wizard's Tower en praat met Ariane. Vraag haar alles wat je kan vragen, zodat je alles over haar en de historie van de Wizard's Tower weet. Ze vraagt je een bericht door te geven aan Sedridor en te praten met Wizard Ellaron en Trailborn.

4. 'Ascend' via de beam twee keer omhoog, zodat je op de tweede verdieping bent. Praat hier met Wizard Trailborn over de Vortex, met Wizard Ellaron over Ariane en tot slot met Archmage Sedridor over het gevaar waar de tower in verkeert.

5. 'Descend' via de beam weer naar de begande grond en praat weer met Ariane. Vertel haar alles wat je te weten bent gekomen. Ze zal je vragen een sleutel te gaan zoeken die toegang geeft tot de oude Wizard's Tower. 'Ascend' dus weer via de beam naar de tweede versieping.

6. Praat met Wizard Ellaron over het krijgen van toegang tot de oude Wizard's Tower. Hij zal je vertellen dat alleen Archmage Sedridor het geheim weet, dus praat met Sedridor. Hij zal je vertellen dat het geheim waarschijnlijk ergens in de boeken staat, dus ga naar de Bibliotheek.

7. 'Descend' via de beam naar de begane grond, waar je de bibliotheek vindt. Doorzoek de boekenkast helemaal in het Oosten, je krijgt twee boeken, namelijk "The Harmony of the Runes" en "The Runes of the Spells of Water". Blader allebei de boeken door (of lees ze, als je graag wilt weten wat erin staat) en klik dan met je rechter muis op de boeken om de diagrammen weer te geven.

8. Ga naar het Orgel en bespeel deze aan de hand van de diagrammen. Even snel omgezet staat er 10x B, 7x A#, G#, G. Pak de sleutel die verschijnt.

9. Praat met Ariane en zeg dat je de sleutel hebt gevonden. Ga naar de Oost kant van het eiland, waar je een trap en een deur vindt. Ga naar binnen.

10. Binnen zal Ariane je vertellen over de Chamber of Shrines. Praat daarna met de Rune Guardian die een aantal vragen zal stellen. Je kunt hier gewoon antwoorden wat je zelf wilt. Je krijgt daarna een First Tower Hat die van kleur verandert als je hem op zet, zodat jij en anderen kunnen zien tot welke orde je behoord.

11. Ga door de deur. Klik op het standbeeld aan de muur om hem omver te duwen. Klim er dan overheen en ga de volgende trap af.

12. In het hart van de Old Wizard's Tower zie je een aantal vortexen. Je moet er een naar de lichtgevende circel op de grond lokken, net zoals je eerder hebt gedaan in de Wizard's Tower. Als de vortex op de circel is, moet je deze daar ook houden, totdat Ariane klaar is met bestuderen.

13. Ariane vraagt of je Archmage Sedridor bezig wilt houden totdat zij een nieuwe enchantment heeft gebruikt. Het is de bedoeling dat je nu naar boven gaat, terug naar de Wizard's Tower. Hier moet je willekeurige toetsen van het Orgel indrukken, zodat Sedridor tot driemaal toe wordt onderbroken met zijn spreuk.

14. Je krijgt dan een cutscene te zien. Als deze afgelopen is zie je dat Sedridor zijn spreuk voltooid en denkt zonder jouw hulp het probleem te hebben opgelost.

15. Ga nu naar de Oost kant van het eiland en praat daar met Ariane. Ze verteld je dat de Vortexes succesvol zijn opgesloten in de oude Wizard's Tower. Je zult je beloning krijgen.Gefeliciteerd! Quest voltooid!


Reward:
- 1 Quest Point;

- 250 XP in Magic;
- 250 XP in Runecrafting;

- Wizards' tower mindspike;
- First tower hat;
- Air talisman;
- 70 Mind runes;
- 1 van de 4 titels;

- 2 Gratis keys voor Treasure Hunter.
© 2021 - Uruk Hai Gaming
RuneScape is © 1999-2021 JaGeX Ltd.
Terug naar de inhoud