Plague's End - Fun Dippers - Officiële Nederlandstalige RuneScape Fansite

Fun Dippers
Your RuneScape Source!
.NL
Ga naar de inhoud


Plague's End

Moeilijkheid:Moeilijk.
Lengte:Lang.
Eisen:Quests:
- Within the Light;
- Catapult Construction;
- Making History.

Skills:
- 74 Crafting
- 75 Construction;
- 75 Dungeoneering;
- 75 Herblore;
- 75 Mining;
- 75 Prayer;
- 75 Ranged;
- 75 Summoning;
- 75 Woodcutting;
- 75 Agility.

Je moet in staat zijn om meerdere monsters tot level 156 te kunnen verslaan.
Benodigdheden:- Mourner gear;
- Rune Bar;
- Plant Cure potion of de Plant Cure spell;
- 10 Magic logs;
- 200 Spirit shards;
- 1 Crimson charm;
- 1 Green charm;
- 1 Gold charm;
- 1 Blue charm;
- Summoning pouch (een lege);
- Super Defence (3);
- Ring of Kinship.

- Armour, Wapens, Voedsel, Potions, Familiars
Startpunt:Praat met Arianwyn in Lletya


Deel 1 - Sneak into the Undercity

Benodigheden: Mourner's Gear

1. Praat met Arianwyn in Lletya. Hij verteld je alles wat er in de voorgaande Quests is gebeurt om je weer een beetje op te frissen. Hij wil nu dat jij in de Prifddinas Undercity met zien te komen. Accepteer de Quest. Doe je Mourner kleren aan en praat weer met Arianwyn.

2. Arianwyn zal je naar The Corridor of Light teleporteren. Ga de deur binnen aan de Westelijke kant van de kamer. Ga hier de Noordelijke deur naar binnen. Je zal worden ontdekt door de Deathguard Captain. Hij zal je vragen stellen. Geef deze antwoorden:

 • We thought we saw a mouse;
 • It would get into the food stores;
 • We knew you were busy.

3. De captain accepteert je antwoorden en zegt dat je de taak van twee andere mourners over moet nemen die Iestin Edern bewaken in de volgende kamer. Praat met de Mourners en stuur ze weg. Praat met Iestin en vraag hem wat hij aan het doen is als je dat wilt weten, maar zeg hem dat je snel moet zijn van de deathguard. Hij zal je vragen of je een verslag naar de Mayor of Prifddinas wilt brengen, want dat versnelt zijn werk.

4. Klim de trap op in het Noorden van de kamer. Je bent nu in de muur van Prifddinas. Ga door het kamp naar het Noorden en praat in de Mayor hut met de Mayor of Prifddinas. Vertel over Iestin's verslag. Ze vraagt je om achter har lunch aan te gaan terwijl zij het verslag gaat lezen. Ga helemaal naar het Zuiden en praat met de Mourner. Zeg hem dat hij de lunch opnieuw moet laten bezorgen.

5. Ga terug naar de Mayor en vertel wat er aan de hand is. Zij zal weg rennen om te gaan zorgen dat haar lunch niet zal worden opgegeten. Pak de Master Plan van de bank en breng deze naar Arianwyn in de Undercity.

6. Praat met Iestin en bied hem een kans om in de Master Plans te kijken aan. Vraag hem nu hoe je Lord Iowerth's plan kan stoppen en Arianwyn zal je een een manier voorstellen om naar West Ardougne te gaan.

7. Als je naar West Ardougne wilt gaan lopen, kun je de Noord-Oostelijke trap nemen naar de poorten van Prifddinas.


Deel 2 - Starting a Revolution

Benodigheden: Armour, wapens, voedsel, Mourner's gear en eventueel ook potions an familiars.

8. Laat het Master Plan zien aan Bravek de bewaker in West Ardougne. Stel hem voor dat hij de Mourners laat vallen, hij geeft je een lijst met mensen die zouden kunnen helpen. Je moet praten met Elena, Koftik, Ted en Martha Rehnison, Nurse Sarah, Jethick and Carla. Zorg dat je, voordat je met deze mensen praat, eerst even snel je Mourners kleren uit moet doen. Sommigen van deze mensen hebben iets tegen Mourners.

 • 1. De eerste persoon is helemal in het Westen, in het smalle stukje van West Ardougne;
 • 2. De tweede persoon is tussen de huisjes in het westen van West Ardougne;
 • 3. De derde persoon is ten Westen van het pleintje in West Ardougne, ongeveer op hoogte van de Westelijke hoek van het vierkante huis;
 • 4. De vierde persoon in in het Noorden van West Ardougne, in het huisje ten Noorden van het plein;
 • 5. De vijfde persoon staat op het plein;
 • 6. De zesde persoon staat in een huisje, helemaal ten Zuiden van het plein van West Ardougne;
 • 7. De zevende persoon zit in het huisje in het Noorden van Oost Ardougne, meteen aan de Westkant van de rivier.

9. Als je met alle mensen hebt gesproken op de lijst, moet je naar de kerk van West Ardougne gaan om met de Revolutionairies te praten. Ze zeggen dat je eerst toestemming nodig hebt van Councillor Halgrive. Ga naar de kerk in Oost Ardougne en praat met hem. Laat hem de Master Plans zien. Hij zal je een Proclamatie (verklaring) geven die je aan King Lathas' leger moet laten zien wanneer zij aankomen.

10. Ga terug naar de kerk in West Ardougne en praat weer met de Revolutionairies. Vertel ze wat je wilt vertellen en start dan de revolutie. Ga naar het Noord-Oosten naar het Mourner's Hoofdkwartier. Trap de deur in en versla de Mourners. Ga naar de kelder van het Hoofdkwartier.

11. De mourners in de kelder zijn van een hoger level. Vermoord alle Mourners op weg naar het kantoor van de Head Mourner. Vermoord de Head Mourner en kies zijn lot. Je hebt nu de controle over het Hoofdkwartier van de Mourners. Elena zal je vragen of je een vlag wilt ophangen om je overwinning te laten zien.

12. Ga de ladder op en dan de Spiraal-trap naar de eerste verdieping van het hoofdkwartier. Vervang de standaart vlag met de vlag van de Revolutie. Je zult worden gezien door Sir Hugo en Sir Edmond. Overhandig hun de verklaring en ze zullen deze naar Ardougne Castle brengen om aan King Lathas te laten zien.

13. Ga nu zelf ook naar het kasteel in Oost Ardougne. Praat met Sir Edmond die buiten de poort bewaakt. Er is een gevecht in het kasteel gaande over wie de controle krijgt over het kasteel. Ga het kasteel binnen, de trap op naar de eerste verdieping en open de deur naar de slaapkamer van King Lathas. Praat met Lathas. Sir Hugo zal naar voren stappen om zijn koning te beschermen, dood hem. Je moet nu het lot bepalen van King Lathas.


Deel 3 - Finding the Clan Leaders

Benodigdheden: Armour, Wapens, Voedsel, Rune bar, Plant Cure potion of spell, 10 Magic logs, lege Summoning pouch, 200 Spirit shards, Gold charm, Green charm, Crimson charm, Blue charm, Super Defence (3), Mourner's gear, Ring of Kinship

14. Ga daarna naar Iestin in de Prifddinas Undercity, zorg dat je je mourner's gear weer aan hebt. De snelste methode naar de undercity is door te teleporteren naar Lletya en Arianwyn jou naar de undercity te laten teleporteren. Ze willen Prifddinas weer opnieuw laten groeien tot wat het vroeger is geweest. Arianwyn zal je vertellen dat je de leiders van de Elven clans zal moeten vinden om hun krachten te bundelen. Accepteer de teleport terug naar Lletya.

15. Praat met Gwir. Vraag haar naar de Clan Lords. Ze zal je naar de boekenkast verwijzen, waar je een boek moet paken met de naam "The Lost Elders", waarin hints staan waar de Lords zijn. Lees het boek door en praat weer met Gwir voor nog meer hints, een Amlodd Charm en een Meilyr Potion Recipe. Het is nu aan jou om de Clan Leaders te vinden:

Lady Ithell:
Om Lady Ithell te vinden moet je alle symbolen in Lletya inspecteren. Deze vind je:

 • Binnen in de Zuidelijke muur van het gebouw ten Zuiden van de put;
 • Op de muur binnen in de Archery shop;
 • In de bank ten Zuiden van de stoel;
 • Op de eerste verdieping ten Oosten van de Altaar kamer, op de muur in het Noorden;
 • Op de eerste verdieping van de kleding winkelin het Noord-Westen van Lletya, in het Zuid-Westen van de kamer.

Ga naar het midden van Lletya, waar je een construction hotspot vind. Je moet hier met 10 Magic Logs een Ithell Statue maken, waarna Kelyn je zal vragen met haar te praten op het balcon op de eerste verdieping. Zij zegt de opvolger van Lady Ithell te zijn, zeg haar dat het tijd is om Prifddinas opnieuw te creëren.

Lord Amlodd:
Ga naar de Summoning Obelisk in de buurt van de Well of Voyage. Je kunt hier komen door vanaf Lletya te verlaten via de bomen in het Noord-Westen. Passeer de Tripwire en dan via de Dense Growth in het Westen. Spring over de Bladeren in het Noorden, ren naar het Oosten en ga de grot binnen. Klik op de Obelisk en maak een "Amlodd Pouch". Summon deze daarna en vertel hem dat het tijd is om Prifddinas opnieuw te creëren.

Lady Trahaearn:
Als Lord Amlodd weg is kun je naar het zuiden van de put de Cracked Wall minen. Binnen moet je drie Trahaearn Automatons verslaan. Met je Rune Bar kun je nu de exoskeleton repareren. Zeg dat het tijd is om Prifddinas weer opnieuw te creëren.

Lord Crwys:
Verlaat Lletya via de bomen in het Noord-Westen en hak een boom om. Er zal een Gele Orb of Light verschijnen. Volg de Orb naar het Westen tot je bij een stervende boom komt, bij dence forest. Inspecteer de boom en cure deze met je Plant Cure. Zeg tegen Lord Crwys dat het tijd is om Prifddinas opnieuw te creëren.

Lady Hefin:
Verlaat Lletya via de bomen in het Noord-Westen en ga naar het Zuiden. Het is de bedoeling dat je van eiland naar eiland gaat, om aan de West kant van Poison Waste te komen. Hier zie je de route:Praat met Elf Hemit, ze zal eerst ontkennen dat ze Lady Hefin is. Vraag haar naar 'The Wisdom of Seren'. Ze zal je vragen stellen, antwoord het volgende:

 • Seren's faithfulness to the elves;
 • The Symmetry of Crystals;
 • I don't know.

Ze zal nu toegeven dat ze Lady Hefin is, vertel haar dat het tijd is om Prifddinas opnieuw te creëren.

Lady Meilyr:
Lees het Meilyr recipe. Je moet Ground Red & Blue Isafdar mushrooms aan een Super defence (3) toevoegen. Verlaat Lletya via de bomen in het Noord-Westen en loop van hieruit naar het Zuiden. Rond de Magic Trees kun je de mushrooms vinden. 'Grind' de mushrooms en voeg ze aan je Super Defence (3) toe. Teleporteer met je Ring of Kinship naar Daemonheim en ga naar het gebouw. Midden in de hal moet je het zojuist gemaakte drankje opdrinken. Wanneer er een portal verschijnt, ten Noorden van de bank, moet je erin gaan. Praat hier met Lady Meilyr en vertel haar dat het tijd is om Prifddinas opnieuw te creëren.

The Grand Library

Benodigdheden: Goede armour, Wapens (Bij voorkeur Magic; fire of blood), Voedsel en eventueel ook potions (Als je het hebt, is overload handig, want dat neemt maar 1 inventory slot in. Dan kun je meer voedsel meenemen)

16. Je hebt nu alle Clan Leaders gevonden, dus nu moet je weer met Arianwyn praten om je naar de undercity te teleporteren. Praat daar weer met Arianwyn en Iestin zal je vertellen dat er een afleiding moet komen.

17. Ga naar het Tyras Camp in Tirannwn en praat met General Hining. Vertel hem dat de tijd is gekomen om de duisternis onder ogen te zien. Hij zal akkoord gaan en zal door het aanvallen van de Deathguard een afleidingsmanouvre uitvoeren.

18. Ga terug naar Arianwyn in de Undercity en zeg dat het plan een succes is. Je kunt nu de Grand Library in via de grote deur in het Westen.

19. Vraag Arianwyn wat je nu moet doen. Je moet spiegels plaatsen op de route van het licht., zodat het licht naar de Seren Seal in het midden van de Library word geleid. Als je met de puzzle bezig bent, zal de Dark Lord je proberen te stoppen door monsters te laten komen. Deze monsters moet je verslaan, zodat je de puzzles af kunt maken.

Er zijn in totaal 8 puzzles die je moet doen, namelijk:

Fase:
Clan:
Monsters:
1CadarnGeen monsters.
2Trahaearn2 Shadows.
3
Iorwerth2 Shadows en 1 Greater Shadow.
4
IthellDe Dark Lord en 1 Greater Shadow.
5
AmloddDe Dark Lord en 2 Greater Shadows.
6
Hefin
De Dark Lord en 3 Greater Shadows.
7
Meilyr
De Dark Lord (extra sterk) en 3 Greater Shadows.
8
Crwys
De Dark Lord (extra sterk) en 4 Greater Shadows.


Belangrijke informatie vóór het betreden van de Library:

 • De Dark Lord is level 107. Zijn zwakte zijn Fire Spells. Om de puzzles goed te kunnen doen, is het ten zeerste aan te raden om magic (fire spells) te gebruiken.
 • De Dark Lord heeft een speciale aanval die heel snel achter elkaar per hit 10% van je maximale lifepoints kan hitten! Het is dus aan te raden continu, tussen je Fire Spells door, te blijven rennen om de speciale aanvallen te ontwijken!
 • Wanneer je de lifepoints van de Dark Lord naar 0 hebt gebracht, kan je de fase van de puzzle veilig afmaken (er vanuit gaande dat je de Shadows ook hebt verslagen). De Dark Lord zal pas weer aanvallen als je het licht van de puzzle door hem heen schijnt.
 • Mochten je food, pots of runes op raken, of wil je van gear of aanvalsstijl veranderen? Dan kun je via de grote deur in het Oosten de Library weer uit. Als je terugkeert zul je weer op de fase zijn waar je was, maar je begint wel vanaf het begin van de fase. Als je in die fase dus al spiegels had geplaatst of monsters had verslagen, zul je dat weer opnieuw moeten doen.

Hieronder vind je de oplossingen voor de kamers, heel veel succes!
Nadat je de Dark Lord hebt verslagen en de Seal of Seren hebt geactiveerd, zal het proces voor het creëren van Prifddinas beginnen. Praat met Arianwyn om je reward in ontvangst te nemen en de quest te voltooien.


Gefeliciteerd! Quest voltooid!


Reward:
- 2 Quest Points;

- 50.000 Agility XP;
- 50.000 Crafting XP;
- 50.000 Construction XP;
- 50.000 Dungeoneering XP;
- 50.000 Herblore XP;
- 50.000 Mining XP;
- 50.000 Prayer XP;
- 50.000 Ranged XP;
- 50.000 Summoning XP;
- 50.000 Woodcutting XP;

- "of the Elves" titel;
- Toegang tot Prifddinas;

- 2 Gratis keys voor Treasure Hunter.
© 2021 - Uruk Hai Gaming
RuneScape is © 1999-2021 JaGeX Ltd.
Terug naar de inhoud