One of a Kind - Fun Dippers - Officiële Nederlandstalige RuneScape Fansite

Fun Dippers
Your RuneScape Source!
.NL
Ga naar de inhoud


One of a Kind

Moeilijkheid:Zeer moeilijk.
Lengte:Lang.
Eisen:Quests:
- A Tail of Two Cats;
- King's Ransom;
- Missing, Presumed Death;
- The World Wakes;
- Ritual of the Mahjarrat (aangeraden, maar niet verplicht).

Skills:
- 40 Divination;
- 81 Magic;
- 74 Summoning;
- 67 Dungeoneering.

Overig:
-
Je moet meerdere monsters kunnen verslaan met een combat level van maximaal 190.
Benodigdheden:- Emerald;
- Catspeak Amulet (e);
- Wapens;
- Armour;
- Voedsel;
- Bescherming tegen Dragonfire, bv. een dragonshield of anti dragonfire potions;
- Coins om de Brimhaven Dungeon binnen te komen.
Startpunt:Praat met Mr. Mordaut onder de trap in de kelder van het Varrock Museum.


Sommige delen van deze Quest spelen zich af in de Wilderness. Neem niets mee wat je niet wilt verliezen. Wij geven van te voren duidelijk aan wanneer iets in de Wilderness is.

1. Ga in het Varrock Museum de trap af en ga door de deur met het groene raampje onder de trap. Praat hiet met Mr. Mordaut.

2. Mordaut geeft je een boek, lees deze door en praat opnieuw. Zeg dat Bob the Cat een goede plaats is om te starten met het onderzoek, omdat hij een reincarnatie is van Robert the Strong.

3. Gebruik je Enchanted Catspeak amulet om Bob the Cat te vinden. Als je hem hebt gevonden praat je met hem.

Om de enchanted catspeak amulet te gebruiken om Bob the Cat te vinden, klik je met de rechter muisknop op de amulet en open je hem. Je krijgt een schwrm te zien met een katten hoofd. Om het kattenhoofd heen, zie je rode steentjes. Ook één wit steentje. Het witte steentje geeft aan welke kant je op moet om Bob te vinden. Zorg dat je wel de amulet met de N naar het Noorden vast houdt.

4. Draag je catspeak amulet. Bob zal je vertellen dat hij helemaal niets meer weet van zijn vorige leven, maar jij denkt dat je wel weet waar je moet zoeken. Hij vertelde dat hij een mens heeft geadopteerd, in het noordelijke huisje van Burthorpe.

5. Ga naar het Noordelijke huisje van burthorpe en praat met Unferth. Unferth zal zeggen dat hij van helemaal niets van een bilbiotheek weet, enkel van zijn eigen Novels. Zeg dat je geen interesse hebt in zijn Novels. Je moet zijn huis doorzoeken.

6. Doorzoek eerst de tafel, dan de openhaard en tot slot de boekenkast. Dit zorgt dat er een optie komt om ook het kleed te doorzoeken. Onder het kleed vind je een trap naar een kelder. Ga naar binnen.

7. Je bent nu in de Bibliotheek van Robert the Strong. Inspecteer het standbeeld in het Zuiden van de kamer.

8. Doorzoek het bureau en je zult wat papieren vinden met een raadsel. Ga naar het wapen rek in het Noorden van de kamer en pak wat van de rust. Use je emerald op de rust, je krijgt nu een Animate Rock Scroll.

9. Use de scroll op het standbeeld, deze zal nu tot leven komen. Het is Hannibus, een dragon raider.

10. Je moet informatie gaan verzamelen, doorzoek de boekenkasten in het Oosten en Westen van de kamer. Als je alles hebt, zul je aan het echte werk moeten beginnen.

De Clues volgen:
11. Je moet vertalen wat er in de Dragonkin Primer staat. Je kan dit doen door rechter muisknop erop te doen en dan translate, zodat deze automatisch vertaald. Als je het leuker vindt om zelf te doen, mag dat natuurlijk ook. De eerste zin is, zover je deze kan vertalen:

[***] Dragon [***] South[***] Forinthry Dungeon

Let op! Wilderness!
12. Je moet naar de Green Dragons in de Forinthry Dungeon. De ingang naar de Dungeon is hier te vinden:
13. Als je bij de Green dragons aankomt krijg je een berichtje met de vraag of je verder wilt met One of a Kind, klik op Yes. Je ziet nu Hannibus met een Green Dragon Communiceren.

14. Als Hannibus klaar is, zegt ie dat er een steen met een inscriptie is, deze is ten Oosten van het zwarte gat in het midden van de kamer, tegen de muur. Lees de Inscriptie, deze zal toegevoegt worden aan je Dragonkin Primer. Je kan de wilderness nu verlaten en de Dragonkin Primer lezen. Het volgende stuk kan je terug vinden in je Primer:

Green Dragon [***] Failure. Dragon [***] [***] [***] Dragon. [***] [***] Dungeon Brimhaven.

15. Pak goede gear voor het doden van 3 Steel/Iron dragons en ga naar de Steel dragons in de Brimhaven Dungeon. Je moet 875 coins betalen om naar binnen te mogen. De Steel Dragons kan je hier vinden:
16. Daar aangekomen wordt er weer gevraagt of je verder wilt gaan met One of a Kind. Druk op Yes.

17. Hannibus zal proberen en Steel Dragon tot rust te brengen, maar omdat ze nogal boos zijn moet jij zorgen dat Hannibus veilig blijft. Dood elke Steel of Iron dragon die in de buurt probeert te komen. Je zal na elke kill automatisch weer met Hannibus praten. Het zijn in totaal 3 dragons die je moet doden.

18. Hannibus verteld dat er een steen met inscriptie is naast een geheimzinnige deur. Ofwel, de Dungeoneering Resource dungeon. Naast die deur zie je een groene inscriptie op de muur. Lees deze, er zal een stuk toe worden gevoegt aan de Dragonkin Primer. Vertaald staat er het volgende:

First Dragon [***] Black Dragon [***]. Black Dragon [***] First [***] Kerapac [***] [***]. Dragonkin [***] [***] Dungeon.

19. Je moet naar de Queen Black Dragon (QBD) gaan. Je hoeft niet te vechten, dus daar hoef je je geen zorgen over te maken. Ga naar de Summoning Portal waar je normaal in zou gaan om te vechten en gebruik de Investigate optie. Er wordt weer gevraagt of je door wilt gaan met One of a Kind. Ga dus weer door.

20. De QBD slaapt en Hannibus wilt haar niet wakker maken, dus gaan via haar droom via haar communiceren. Jij stelt de vragen, Hannibus geeft de antwoorden die de QBD geeft. Zorg dat je alle vragen stelt. Daarna ben je klaar bij de QBD.

21. Ga nu naar Dragontooth Island, het eiland waar je Divination kan trainen vanaf level 85. Om met de boot te gaan vanuit Port Phasmytas heb je wel een Ghostspeak amulet of een Cramulet nodig. Op het eiland ga je naar het aangrenzende eiland, daar is weer een Dungeoneering-type deur. Ga hier in.

22. Hannibus weet niet wat dit voor dragons zijn, maar voelt dat er heel veel woede in ze zit. Om ze te bestuderen moet jij er een bevechten tot hij weet hoe hij te werk moet gaan. Bevecht er dus een. Het is het slimste geen abilities, of alleen stun abilities te gebruiken, zodat je hem niet dood. Als het balkje in je beeld 100% is, stop je automatisch met aanvallen. Hannibus verteld je dat dit spoor dood loopt.

23. Je moet nu de Standbeelden vinden die aangegeven staan in je Quest Journal. Er zijn er totaal vijf. Het is de bedoeling dat jij de standbeelden draait zodat ze de goede kant op kijken. Om dat te doen use je de scroll met de spell, waarmee je hannibus ook bevrijd hebt, op zo een beeld. Doe daarna rechter muisknop > rotate. Waar je de beelden kunt vinden zie je hieronder, klik op de miniaturen om de plaatjes te vergroten. Entrana hoef je niet te draaien, daar moet je praten en vragen over het reizen tussen verschillende werelden.
24. Je krijgt van het beeld in Entrana te horen dat de King Black Dragon (KBD) meer weet van het reizen tussen de werelden. Ga dus naar de KBD toe.

Let op! In het volgende stuk moet je een paar seconde in de wilderness staan. Je moet echter wel voedsel, gear en wapens meenemen om drie Dragon hunters te verslaan.

25. Ga via de teleport Noord van de Monastry naar de KBD, druk op Yes als er wordt gevraagt of je verder wilt met One of a Kind.

26. De KBD zal je teleporteren naar level 57 wilderness, naast een deur naar de laatste White Dragon (Therragorn). Ga zo snel mogelijk de deur in.

27. Tijdens het praten komen er drie Dragon hunters binnen, die moet je verslaan, want anders vermoorden ze Therragorn vermoorden. Als je ze hebt verslagen, vertrouwt Therragorn jullie 100% en mag je met haar mee.

28. Als je boven Daemonheim vliegt word er met vuurballen op je geschoten. Jullie zullen neerstorten en in een Dungeon bij een Dragon (Kerapac) ontwaken, maar Kerapac wilt alleen Hannibus helpen als jij hem helpt. Ga akkorrt en volg hem.

29. Je komt in een kamer met een dragon (Strisath) die in een kooi is opgesloten, omdat deze bezeten is. Het is aan jou om te zorgen dat de vloek wordt opgeheven. Kerapac zal Divination Wisps tevoorschijnt toveren, deze moet jij Harvesten, totdat je 25 Memories hebt.

30. Als je 25 memories hebt, moet je op Strisath klikken, dan zal je de memories op hem overbrengen. Als je daarmee klaar bent, zal je in zijn memories de vloek moeten verslaan.

31. Tijdens het gevecht zullen er ook 'False Users' verschijnen, die allemaal een special attack hebben. Je hoeft hier niet op te letten, alleen zorgen dat je de Echo of Jas verslaat. Als je die hebt verslagen, praat je met de Echo en dan kom je weer erbuiten.

32. Hannibus staat samen met Kerapac buiten te wachten. Praat met ze, Kerapac zal Hannibus om een giunst vragen. Het wordt Hannibus allemaal teveel en hij wilt een luchtje scheppen. Loop dus met hem naar buiten.

33. Buiten zie je dat Therragorn familie van Hannibus heeft opgehaald. Je zult het lot van Hannibus moeten bepalen. je hebt twee keuzes:

  • Hannibus overtuigen te bijven voor het onderzoek van Kerapac;
  • Hannibus overtuigen dat hij naar zijn familie moet gaan.

34. Als je over zijn lot hebt gekozen, zul je je reward ontvangen.Gefeliciteerd! Quest voltooid!

Reward:
- 1 Quest Point;

- 90.000 XP in Magic;
- 80.000 XP in Summoning;
- 45.000 XP in Dungeoneering;

- Dragon Raider Amulet;
- Toegang tot Celestial Dragons;

- 2 Gratis keys voor Treasure Hunter.

Afhankelijk van of je Ritual of the Mahjarrat hebt voltooid, kan je ook 25.000 XP extra krijgen in een skill naar keuze.
© 2021 - Uruk Hai Gaming
RuneScape is © 1999-2021 JaGeX Ltd.
Terug naar de inhoud