Dragon Slayer - Fun Dippers - Officiële Nederlandstalige RuneScape Fansite

Fun Dippers
Your RuneScape Source!
.NL
Ga naar de inhoud


Dragon Slayer
Moeilijkheid:Ervaren.
Lengte:Lang.
Eisen:- Je moet Elvarg, een Green Dragon van level 90 kunnen verslaan;
- 33 Quest Points voor de Champions' Guild.
Benodigdheden:- 90 Steel Nails;
- 3 Planks;
- 1 hammer;
- 2.000 Coins;
- 1 Unfired Bowl;
- 1 Lobster Pot;
- 1 Silk;
- 1 Wizard's Mind Bomb;
- Voedsel;
- Armour;
- Wapens;
- Mogelijkheid 3 combat stijlen te gebruiken;
- 1 Air Rune en 1 Law Rune (of 10.000 coins indien magic niet level 33+)

- 30 Coins voor de boot naar Karamja indien nodig;
- Teleportatie mogelijkheden indien nodig.
Startpunt:Praat met de Guildmaster in de Champions' Guild.


1. Praat met de Guild Master in de Champions' Guild en vraag hem of hij een quest voor je heeft. Hij zal je vertellen dat je naar Oziach moet, want hij geeft de Quests voor Champions.

2. Teleporteer naar Edgeville en praat met Oziach in het huisje tegen de wildernis grens, ten Noorden van de lodestone. Zeg tegen hem dat je een Rune Platebody zoekt en dat de Guild Master jou naar hem heeft gestuurd. Oziach zegt dat je eerst Elvarg moet verslaan. Elvarg is een sterke Dragon op Crandor.

3. Ga terug naar de Guild Master en vertel hem wat Oziach tegen jou heeft gezegt. De Guild Master verteld je een verhaal over wat er op Crandor is gebeurt en wat je nodig hebt om er te komen, namelijk:

 • Een schip die geschikt is om door gevaarlijke riffen te varen;
 • Een kaart met de route;
 • Bescherming tegen Dragon Breath, want Elvarg spuwt ook vuur.

4. Vraag de Guild Master alles wat je kunt vragen door alle opties te kiezen in het chat venstertje. De volgende dingen zul je te weten komen:

 • Het juiste schip vindt je in Port Sarim.
 • Je kunt een schilt die je berschermt voor de Dragon Breath bij de Duke in Lumbridge halen.
 • De kaart is in drie stukken gescheurt en de volgende personen hebben een stuk van de kaart:

- Melzar's deel kun je vinden in een doolhof, opgezet door Melzar ten Noord-Westen van Rimmington.
- Thalzar's deel heeft Thalzar meegenomen in zijn graf, om de locatie te weten te komen moet je praten met het Oracle op de Ice Mountain.
- Lozar werd gedood door Goblins, en haar deel werd gestolen door een Goblin uit Goblin Village.

5. Praat als eerst met het Oracle op de Ice Mountain en vraag naar de Map Piece. Zij verteld je dat deze te vinden is achter een deur in de Dwarven Mines onder Falador. Om door de deur te gaan heb je de volgende spullen nodig:

 • Wizard's Mind Bomb;
 • Silk;
 • Lobster pot;
 • Unfired Bowl.

6. Ga met deze spelen de Dwarven Mines binnen via de ingang die ook op de Ice Mountain is. Ga neer het Zuiden tot er een pad is naar het Oosten en loop door tot er een pad is naar het Noord-Oosten. Daar zie je een magische deur. Om door de deur te gaan moet je eerst je spullen op de deur usen, dan gaat je character door de deur. Zoek in de kist in het midden van de kamer voor het stuk van de kaart.

7. Zet het stuk van de kaart op je bank en pak Armour, Wapens, Voedsel en de Maze Key. Ga naar de Maze ten Noord-Westen van Rimmington en gebruik de key om naar binnen te gaan. Je moet telkens de monsters in de kamer doden om een volgende key te krijgen. Kijk op de kaart hieronder om te zien welke deuren je moet openen en welke trappen je moet gebruiken om het Tweede stuk van de kaart te vinden.

 • Dood de ratten tot je een sleutel vindt. Ga door de deur in het Noord-Westen van de kamer. Ga hier de trap op.
 • Dood hier de Ghosts tot je een sleutel vindt. Ga door de Tweede deur in het Oosten. Ga hier de trap op.
 • Dood de Skeletons tot je een sleutel vindt. Ga door de meest Linker deur in het Zuid-Westen. Loop helemaal door tot het einde en ga hier de trap af.
 • Ga de trap ernaast ook af.
 • Hier vindt je wederom een trap die je af moet. Nu ben je in de kelder van de maze.
 • Dood Zombies tot je een sleutel krijgt. Ga door de Noord-Westelijke deur.
 • Dood Melzar the Mad en ga door de Noordelijke deur.
 • Dood de Lesser Demon en ga door de Noord-Oostelijke deur.

8. Open de kist die je ziet waar je geëindigt bent in de Maze. Hier vindt je het tweede deel van de kaart.

9. Pak 10.000 coins van de bank of neem Mage en/of Range spullen en een "Telekinetic Grab" spell mee. Ga naar de gevangenis ten Zuid-Westen van Port Sarim. Hier vindt je in de derde cel een Goblin met de naam Wormbrain. Als je Mage en/of Ranged gear met Telekinetic Grab mee hebt, dood je de goblin gewoon en pak je met de Telekinetic Grab het Derde en laatste stukje van de kaart. Als je hebt besloten om te betalen voor de kaart, moet je met de Goblin praten.

10. Als je alle drie de delen van de kaart bij elkaar hebt use je deze op elkaar, je hebt nu een complete kaart.

11. Ga naar de bank en pak de volgende spullen van de bank:

 • 90 Steel Nails;
 • Hammer;
 • 3 Planks;
 • 2.000 coins.

12. Ga met de spullen naar Port Sarim. Op de pier ten Oosten van de Voedsel winkel vindt je een man die Klarense heet. Praat met hem en bied hem 2.000 coins voor zijn boot. Hij gaat akkoord, je bent nu de eigenaar van "Lady Lumbridge". Ga op de boot en maak het gat in de boot door het drie keer te repareren.

13. Ga naar het Kasteel in Lumbridge en ga de trap op. Op de eerste verdieping vindt je een kamer met Duke Horacio. Zeg dat je een schild nodig hebt tegen Dragon Breath, nu zal hij je een Anti-dragon shield geven.

14. Ga naar Draynor Village en praat met Ned. Vertel hem dat je de kaart compleet hebt. Hij zal je aanbieden om je naar Crandor te varen. Om te gaan, spreek je met hem op jou boot, waar hij nu naartoe is.

15. Ga naar de bank en maak je klaar voor het gevecht. Pak je Armour, Wapens, Voedsel en je Anti-dragon shield. Als je klaar bent ga je naar je boot en praat je met Ned, die aan boord is van de boot. Hij zal je bij Crandor af zetten.

16. Ga de tunnel binnen in het midden van het eiland. Ren langs de Skeletten tot je bij Elvarg's lair komt. Zorg dat je je Anti-dragon shield aan hebt en klim dan over de muur de lair binnen.

17. Je moet nu Elvarg doden. Het is aangeraden om je Protect from Melee prayer aan te hebben als je deze hebt en, om welke reden dan ook, je Anti-dragon shield NIET uit te doen. Dat zal je dood worden!

18. Als je klaar bent met het gevecht, teleporteer je terug naar Edgeville om met Oziach te praten. Hij zal je je beloning geven.


Gefeliciteerd! Quest voltooid!


Reward:
- 2 Quest Points;

- 18.650 XP in Strength;
- 18.650 XP in Defence;
- Mogelijkheid om Rune Platebody te dragen;
- Mogelijkheid Green D'hide Body te dragen;
- Mogelijkheid Batwing Torso te dragen;

- 2 Gratis keys voor Treasure Hunter.
© 2021 - Uruk Hai Gaming
RuneScape is © 1999-2021 JaGeX Ltd.
Terug naar de inhoud