Dimension of Disaster - Fun Dippers - Officiële Nederlandstalige RuneScape Fansite

Fun Dippers
Your RuneScape Source!
.NL
Ga naar de inhoud


Dimension of Disaster

Moeilijkheid:Speciaal.
Lengte:Lang.
Eisen:Quests:
- Shield of Arrav;
- Demon Slayer;
- Shadow of the Storm;
- Defender of Varrock;
- The Curse of Arrav.
Benodigdheden:Geen.
Startpunt:Praat met Gypsy Aris, de waarzegster op Varrock Square.


Coin of the Realm

1. Praat met Gypsy Aris de waarzegster in de tent op het plein van Varrock. Ze vraagt je om 1 coin, geef dit en beantwoord al haar vragen. Ze zal je vertellen dat ze verontrustende beelden krijg te zien, geeft je jou coin terug en weigert meer te vertellen.

2. Investigate  de coin, er zal een schermpje verschijnen. Druk op flip. Je coin zal veranderen in een double-headed coin. Praat weer met gypsy.

3. Gypsy verteld wat de munt betekent en vraagt je om de situatie te verhelpen. Bank al je spullen en ga naar de fontijn op het plein van Varrock. Use de coin op de fontijn om een portaal naar een andere dimensie te openen. Ga hier doorheen.

4. In New Varrock zul je worden begroet door een projectie van Zemouregal. Als je vragen hebt, kun je deze aan hem stellen. Als je klaar bent met praten heb je het eerste deel van de Quest klaar.


Reward:
- 1 Quest Point;

- Toegang tot New Varrock en de Dimension of Disaster sub-quests;
- 10 Zemomarks;

- 2 Gratis keys voor Treasure Hunter.


Shield of Arrav

1. Praat met Orlando Smith in het museum van New Varrock. Accepteer de quest.

2. Voeg je bij een van de gangs in varrock, Black Arm Gang of Phoenix Gang, om de documenten te krijgen die je nodig hebt om de delen van de Shield of Arrav op te halen.

Black Arm Gang
 • Praat met Charlie the Tramp, ten noorden van de Zuidelijke poort van New Varrock. Hij zal je een beetje vertellen over de Gang en Katrine.
 • Ga naar het Westen tussen de gebouwen door en praat met Katrine. Zeg dat je weet dat ze van de Black Arm Gang is. Beantwoord haar vragenen vraag of ze je wilt helpen met een Bank Job.  Katrine gaat akkoort, maar je moet eerst wat voor haar doen.
 • Ga naar de zwaarden winkel en haal een gratis Bronze sword. Daarna moet je naar de Blue Moon Inn, de bar aan de overkant van het gebouw.
 • Praat met Jonny, hij wilt dat je vecht voor de arm. Doe dat en neem de arm aan als hij genoeg heeft gehad van het vechten.
 • Keer terug naar Katrine en geef haar de arm. Ze zal de arm vast maken en dan moet je nog eens praten. Als je je lockpick hebt gekregen ben je lid.
 • Ga door de deur en praat met Moia. Zij geeft je de papieren voor de Shield of Arrav.

Phoenix Gang
 • Praat met Baraek op het New Varrock plein. Koop hem om met 2 Zemomarks om de locatie van de Phoenix Gang te verraden.
 • In het zuiden van New Varrock in een huisje vind je Straven. Vertel hem dat je zijn hulp nodig hebt bij een Bank Job. Hij wilt alleen helpen as je jezelf loyaal bewijst aan de Phoenix Gang.
 • Praat met Lowe in de archery winkel in New Varrock, Oost van de General store. Hij zal je vertellen dat de Phoenix boven is.
 • Ga naar boven en pak de bewegende egg, zonder op andere eggs te staan. Dus loop voorzichtig rond de eggs. Dit geldt ook als je terug loopt.
 • Breng het ei naar Straven. Hij wilt dat je het ei uit laat komen. Kies welke manier je wilt gebruiken. De keuze die je maakt zal bepalen hoe de phoenix eruit komt te zien.
 • Praat weer met Straven zodat je het wachtwoord hebt en ga dan naar Molly, in de schuilplaats van de Phoenix Gang. Zij geeft je de documenten.

3. Nu je de documenten hebt kun je de delen ophalen. Ga naar de New Varrock West bank en praat met de Skeleton. Zeg dat je de shield of Arrav komt ophalen. Hij zal je de helft van het shield geven.

4. Ga naar de New Varrock Oost bank en ga de trap op. Praat ook daar weer met de skeleton.

5. Use de twee delen op elkkaar en ga naar Orlando Smith in de Varrock Museum. Je hebt nu het tweede deel van de Quest klaar!


Reward:
- 1 Quest Point;

- 100 XP in Thieving;
- 60 Zemomarks;
- Toegang tot de voorraadkamers van de Black Arm Gang of de Phoenix Gang;
- Lockpick (Alléén in Dimension of Disaster);
- Mithril Crossbow (Alléén in DoD);
- Mithril Grapple (Alléén in DoD);

- 2 Gratis keys voor Treasure Hunter.


Demon Slayer

1. Praat met Gypsy Aris in haar tent in New Varrock. Ze verteld dat Delrith weer terug is gekeerd om Varrock opnieuw te verwoesten. Je moet de Silverlight weer gaan halen.

2. Praat met Sir Prysin. Hij woont in een huisje ten Noord-Westen van de kerk. Hij is de enige die weet waar je Silverlight kan krijgen.

3. Ga naar de kerk en probeer de trap door te openen. Deze is op slot en je hebt een sleutel nodig.

4. Ga weer naar Sir Prysin en vraag naar de sleutel die je nodig hebt om de trapdoor te openen. Hij zegt dat je zijn huis moet doorzoeken.

5. De sleutel ligt altijd waar je als laatste kijkt. Dus doorzoek de 2 cabinets en de sink op de begane grond, de drain buiten het huis aan de Zuid kant en de drawers, wardrobe, dresser, bed en desk op de eerste verdieping van de woning.

6. Als je de sleutel hebt ga je terug naar de trapdoor in de kerk. Probeer de Silverlight in het midden van de kamer te pakken, het zal niet lukken omdat er een magische 'muur' omheen zit.

7. Ga naar Gypsy Aris in haar tent op New Varrock plein en vraag haar naar informatie over die 'muur'. Ze geeft je een Spirit Measure, een apparaat dat je helpt bij het zoeken van de spirit guardians van Silverlight. De Spirit Guardians kun je op de volgende locaties vinden:

Spirit of the BodyBlue Moon Inn (de bar ten zuiden van de General Store).
Spirit of the FaithBegraafplaats in het Noord-Westen van New Varrock.
Spirit of the MindGebouw ten Zuiden van het huis van Sir Prysin.

8. Probeer met Dr Barlow te praten in de Blue Moon Inn. Hij is bezeten door de Spirit of the Body en die laat hem niet met je praten. Aan jou om hem weer sober te maken met een potion.

9. Ga naar de crates met Rotten Tomatoes ten Noorden van de bar en pak een Rotten Tomato. Ga daarna naar het gebouw ten Zuiden van Sir Prysin's huis en doorzoek de boekenkast in het Zuid-Oosten van de kamer. Dood de Animated book van level 32. De Spirit of the Mind zal verschijnen.

10. Praat met de Spirit en beantwoord al zijn vragen. Alle antwoorden zullen werken, dus je kan gewoon iets klikken. Zijn deel van de magische 'muur' zal nu verdwijnen.

11. Ga nu naar de begraafplaats ten Noorden van de New Varrock West Bank. Inspect de Tombstone direct naast het standbeeld van Zemouregal. Praat met de Spirit of Faith die verschijnt. Hij zal je vragen een stap naar rechts te doen, dus doe een stap naar het Oosten en praat weer met de Spirit. Zijn deel van de magische 'muur' zal nu ook verdwijnen.

12. Ga nu naar de Apotheek ten Zuiden van de New Varrock West Bank, je herkent de apotheek door de paarse potion op de minimap. Praat met de Apothecary en vraag hoe je iemand sober kunt maken. Hij zal je vertellen dat je een Cabbage, Rotten Tomato en Dog Hair nodig hebt.

13. Ga naar het hondenhok ten Noord-Westen van de Apotheek, tussen de twee huisjes in. Doe je hand in het hondenhok, Continue, Reach left, Grab object, Reach right, Rub in the Jelly, Reach further en Leave your hand where it is. Je hebt nu Dog Hair.

14. Nu moet je een cabbage pakken van de Patch ten Zuiden van de Blue Moon Inn en dan keer je terug naar de Apotheek, waar de Apothecary een Sobriety Potion voor je zal maken.

15. Ga naar de Blue Moon Inn en koop een beer van de bartender voor 2 Zemomarks. Use je Sobriety Potion op de Beer. Use deze nu op Dr Harlow. De Spirit of the Body zal zijn lichaam verlaten, je kunt nu met de spirit praten. Hij wilt dat er iemand dood gaat. Dood iemand in de bar en praat weer met de Spirit, zijn deel van de magische 'muur' zal nu ook verdwijnen.

De Empty Vial kun je het beste bewaren, die heb je later nog eens nodig.

16. Ga terug naar de kerk en pak de Silverlight. Daarna moet je naar het Demon Camp, ten Zuid-Oosten van de New Varrock East Bank. Je ziet hier ook Black mushrooms staan tegen de muur van het huisje, pluk er een en use deze op je Silverlight. Doe de Silverlight (dyed) samen met de zwarte kleren aan. Als je deze kleren nog niet hebt, kan je ze kopen in Thessalia's Clothes shop op het plein van Varrock voor 90 Zemomarks. Daarna moet je met Evil Dave praten en het kamp binnen gaan.

17. Praat met Delrith. Hij wilt dat je hem dood, maar iets houdt je tegen. Verlaat het kamp weer en richting de Archery shop. Use je vial op de Blood Fountain ten Noorden van de shop, zoadat je een Vial of Blood krijgt.

18. Keer terug naar het kamp, praat weer met Delrith. Je moet een circel op de grond maken met bloed. Als je dit hebt gedaan zul je Agrith Naar moeten verslaan, hij is level 63.

 • Als hij zijn speciale aanval doet, moet je zo ver mogelijk bij hem weg rennen. Je herkent zijn speciale aanval aan de tekst "Prepare to be Incinerated". Als je niet ver genoeg weg rent, krijg je aanzienlijke schade.
 • Als hij drie Lesser Demons laat komen, moet je deze zo snel mogelijk eerst verslaan, want Agrith Naar zal healen zolang de Lesser Demons er zijn.

Als je Agrith Narr hebt verslagen, keer je terug naar Gypsy Aris in haar tent op het plein van New Varrock om je beloning op te halen.


Reward:
- 3 Quest Points;

- 300 Zemomarks;
- 5.000 XP in Crafting;
- 5.000 XP in Magic;
- Toegang tot de ingrediënten voor Strength Potions in het Demon Camp;
- Darklight (Alléén in DoD);

- 2 Gratis keys voor Treasure Hunter.


Defender of Varrock

1. Praat met Reldo in de bibliotheek van het kasteel van New Varrock.


Reward:
- 2 Quest Points;

- 600 Zemomarks;
- 15.000 XP in Combat skills;
- 10.000 XP in Thieving;
- 10.000 XP in Magic;
- 10.000 XP in Defence;
- 2.000 XP in Construction;

- 2 Gratis keys voor Treasure Hunter.


Curse of Arrav

1.


Reward:
- 1 Quest Points;

- 100 tot 550 Zezmomarks, afhankelijk van aantal completed New Varrock tasks;
- 30.000 XP in Combat skills;
- 14.000 XP in Thieving;
- 9.000 XP in Ranged;
- 9.000 XP in Agility;
- 9.000 XP in Crafting;
- 4.000 XP in Farming;
- 2.500 XP in Magic;

- 2 Gratis keys voor Treasure Hunter.


Finishing Up

Praat met Gypsy Aris om de quest te voltooien en je beloning in ontvangst te nemen.Gefeliciteerd! Quest Voltooid!Reward:
- 2 Quest Points;

- De Mogelijkheid om Dimension of Disaster opnieuw te doen;
- Mogelijkheid om cosmetic overrides te dragen in New Varrock;
- 10 Silver Pennies in Gypsy Aris' reward shop;


Dimension of Disaster is een quest die net wat anders is dan andere quests. Deze quest kan je namelijk zo vaak doen als jij dat zelf wilt.

Hieronder zie je wat voor beloning je krijgt voor het voltooien van een 'replay'.


Reward:- 1060 tot 1510 zemomarks, afhankelijk van hoeveel New Varrock tasks je hebt voltooid;

- De tweede keer dat je de quest doet, krijg je 5 Silver Pennies.
© 2021 - Uruk Hai Gaming
RuneScape is © 1999-2021 JaGeX Ltd.
Terug naar de inhoud