Death to the Dorgeshuun - Fun Dippers - Officiële Nederlandstalige RuneScape Fansite

Fun Dippers
Your RuneScape Source!
.NL
Ga naar de inhoud


Death to the Dorgeshuun

Moeilijkheid:Gemiddeld.
Lengte:Gemiddeld.
Eisen:Quests:
- The Lost Tribe.

Skills:
- 23 Agility;
- 23 Thieving;
- Je moet iemand van level 42 verslaan.
Benodigdheden:- Een lichtbron, bij voorkeur een Bullseye Lantern;
- Rope;
- Wapens (Magic of Melee);
- Twee volledige setjes H.A.M. Robes (H.A.M. Hood,
H.A.M. Shirt, H.A.M. Robe; H.A.M. Logo, H.A.M. Cloak, H.A.M. Gloves en H.A.M. Boots);
- Armour (Magic of Melee);
- Een Games Necklace met charges indien je Tears of Guthix hebt voltooid of anders een Spikey Helmet.
Startpunt:Praat met Mistag in de Dorgeshuun mines.


1. Praat met Mistag in de Dorgeshuun mines onder Lumbridge Castle. Vergeet niet je lichtbron mee te nemen. Kazgar, de goblin die bij de ingang staat, kan je naar de mines begeleiden. Mistag vraagt je de Goblins te beschermen tegen de plannen van de H.A.M. Accepteer de quest.

2. Je moet nu met Zanik praten, in de kelder van Lumbridge Castle. Hij neemt een van je H.A.M. robe sets aan, de andere set moet je zelf aan doen. Je moet hem daarna een rondleiding door Lumbridge geven.

3. Verlaat Lumbridge Castle, je zult eerst een cutscene te zien krijgen. Daarna moet je haar introduceren aan een aantal mensen. Wie het zijn, kan per speler verschillen. Hier zie je wie je waar kan vinden:

  • Duke Horacio: op de eerste verdieping van Lumbridge Castle;
  • Father Aereck: in de kerk, tegenover Lumbridge Castle;
  • Bob: in zijn Axe Shop, ten Zuiden van Lumbridge Castle;
  • Citizens: lopen rond het pad richting het Noorden. Dit mag een Man of Woman zijn, maar de Lumbridge Guide werkt bijvoorbeeld ook;
  • Shopkeeper: in de General Store, ten Noorden van Lumbridge Castle;
  • Surface Goblins: te vinden ten Oosten van de rivier, bij het welbekende Goblin huisje.

4. Wanneer Zanik genoeg mensen heeft ontmoet, kun je haar vragen naar haar littekens. Je krijgt een cutscene te zien waarin je ziet wat er precies is gebeurt.

5. Het is nu tijd om naar de H.A.M. hideout te gaan. Ga de Old mine entrance bij de brug ten Noorden van de Goblin house binnen. Praat met de guard, die zal vertellen dat Sigmund en de H.A.M. leiders een plan hebben om heel het volk van de Dorgeshuun goblins van de kaart te vegen.

6. Zanik wilt de grote kamer binnen gaan om een speech te luisteren. Daarna moet je met Johanhus Ulsbrecht praten over de Cave goblin attack.

7. Ga nu naar de Zuid-Oostelijke kant van de grote zaal. Zanik zal een verborgen trapdoor zien. De trapdoor vind je in het midden van het meest Zuidelijke gedeelte van de grote zaal. Pick-lock de trapdoor en ga naar beneden. Je bent nu in de H.A.M. storerooms.

8. Om langs de eerste guard te komen moet je langs de muur lopen aan de overkant van waar de guard staat. Als de guard je aan kijkt, kan Zanik hem van achter neerschieten. Je moet dus iets voorbij de guard lopen, maar uitkijken dat de tweede guard je niet kan zien.

Als je gepakt word door een van de guards, zul je in de gevangenis komen. Zanik zal je bevrijden, maar je moet weer vanaf de eerste guard opnieuw beginnen.

9. Ga door de scheur in de Zuidelijke muur van het kamertje. Wacht tot de guard ten Noorden van je naar het Oosten begint te lopen en klim door de scheur in de Noordelijke muur. Spreek de guard aan ten Westen van het kamertje, dan zal hij zich naar je toe draaien, zodat Zanik hem in zijn rug kan schieten.

10. Zanik vraagt je nu te zeggen wanneer de kust veilig is, dus kies de optie "Now!" als de guard in het midden zich omdraait en naar het Oosten loopt. Zanik zal het pad op rennen en hem in zijn rug schieten.

11. Loop naar het oosten, tot je op de laatste 'tile' staat van het pad. Zeg tegen Zanik dat zij in het middenpad moet wachten. Loop zelf het pad af en dan naar het Zuiden. Dit zal de guard naar je toe lokken, zodat Zanik hem in zijn rug kan schieten.

12. Loop naar het Noorden tot de laatste 'tile' van het pad en zeg weer tegen Zanik dat zij moet wachten. Loop via het Zuiden, dan Westen en tot slot naar het Noorden, zodat je aan de andere kant van de guard de gang op komt. Zanik kan hem dan in zijn rug schieten.

13. Nu alle guards zijn neergeschoten, kan je aan de grote deur luisteren. Je zult worden gesnapt en in de gevangenis worden gezet. Breek de deur los en praat met Johanhus Ulsbrecht en een H.A.M. guard wat er met Zanik is gebeurt. Verlaat de H.A.M. hideout via de Noord-Westelijke gang.

14. Niet ver bij de ingang vandaan vind je het lichaam van Zanik. Ze is dood, maar haar litteken licht op. Je pakt haar op en plaatst haar in je inventory.

Als je Tears of Guthix hebt voltooid, kan je nu met de Games Necklace naar Tears of Guthix teleporteren, waar Juna is. Heb je de quest nog niet voltooid, dan moet je lopen.

15. Als je loopt, dan moet je naar de Lumbridge Swamp Caves. De caves kan je alleen veilig door als je een Spikey Helmet en een lichtbron (bij voorkeur een Bullseye Lantern) bij je hebt. Om de caves binnen te kunnen, heb je een rope nodig, tenzij je al eerder in de caves bent geweest, voor een slayer task bijvoorbeeld. Hoe je er moet komen kan je in de volgende foto's zien:Route in de Lumbridge Swamp Caves:16. Bij Juna aangekomen, praat je met haar. Ze zegt Zanik weer tot leven te kunnen brengen, maar dan moet je wel 20 tears of Guthix verzamelen. Ha dus het veld in waar je tears kunt verzamelen. Als je dit nog nooit hebt gedaan, het is heel simpel. Er zijn negen stromen met tears. Sommige stromen zijn groen, de andere zijn blauw. Het is aan jou om de blauwe stromen in een schaal op te vangen en de groene stromen te ontwijken. Een blauwe stroom geeft je er tears bij, de groene stroom haalt er tears vanaf. Als je alle 20 tears hebt verzameld, zal je een cutscene te zien krijgen waarin Zanik weer tot leven wordt gebracht. Hij zal je ook de afloop van het verhaal vertellen.

Je gaat nu richting het eindgevecht. Het is vanaf nu handig om armour en Magic of Melee wapens mee te nemen, want die zul je zo nodig gaan hebben!

17. Ga naar de watermill ten Noord-Oosten van Lumbridge. Dit is in het veld ten Zuiden van de kippenboerderij. Als je de trapdoor wilt gebruiken, zal een dwarf je tegenhouden en zeggen dat alleen H.A.M. members naar binnen mogen. Loop naar de lege kratten ten Zuiden van je en doorzoek ze. Zanik zal in een krat springen en jij zult de krat optillen en mee naar beneden nemen.

18. Beneden aangekomen moet je naar het Westen lopen, waar je door wat guards en Sigmund zal worden aangevallen. Sigmund zal een protect prayer gebruiken op basis van de aanvals stijl die jij gebruikt. Echter, als Zanik op hem gat schieten met zijn kruisboog, zal hij Protect from Missiles gebruiken. Nu heb jij dus vrijspel om met Melee of Magic Sigmund om te brengen.

19. Als je zowel de guards als Sigmund hebt vermoord, is het de bedoeling dat je de machine in het midden van de kamer vernietigd. Daarna kun je door de tunnel in het Zuiden, die je naar de Dorgeshuun mines zal brengen.

20. Praat met Mistag om je quest te voltooien.Gefeliciteerd! Quest voltooid!

Reward:
- 1 Quest Point;

- 2.000 XP in Ranging;
- 2.000 XP in Thieving;

- Mogelijkheid de Special Attacks van de Dorgeshuun c'bow en Bone Dagger te gebruiken;
- Toegang tot de H.A.M. opslagruimtes;
- Toestemming om Dorgesh-Kaan binnen te gaan;

- 2 Gratis keys voor Treasure Hunter.
© 2021 - Uruk Hai Gaming
RuneScape is © 1999-2021 JaGeX Ltd.
Terug naar de inhoud