Deadliest Catch - Fun Dippers - Officiële Nederlandstalige RuneScape Fansite

Fun Dippers
Your RuneScape Source!
.NL
Ga naar de inhoud


Deadliest Catch

Moeilijkheid:Beginner.
Lengte:Kort.
Eisen:Geen.
Benodigdheden:- Bucket (tijdens de quest te krijgen);
- Pot (tijdens de quest te krijgen).
Startpunt:Praat met de kok in Lumbridge Castle (Cook).


1. Praat met Jones bij de bank in de Fishing Guild. Hij wilt dat jij hem helpt met het voorbereiden van een reis, op zoek naar een zeemonster genaamd "Thalassus". Accepteer de Quest.

2. De volgende dingen heb je nodig:

 • Een extra roeier;
 • Een grote Harpoon;
 • Een speciale Zeekaart.

3. Vraag over elke benodigdheid informatie. De informatie luidt als volgt:

 • Roeier: zijn neef, die de naam "the Guns" draagt wilt hij als extra roeier. Deze vind je bij de Tower of Life. De man die boomstammen heft.
 • Harpoon: je krijgt hiervoor een set met gegevens over de Harpoon. Deze moet gemaakt worden door een Smithing expert. Vraag hiernaar bij de Master Fisher.
 • Kaart: de kaart is van de Master Fisher. De Master Farmer bewaakt de kaart goed, dus je moet het oneerlijk zien te krijgen.

De Harpoon en de Speciale Zeekaart

4. Ga naar de Master Fisher bij de ingang van de Fishing Guild. Vraag hem naar een Master Smith. Hij zal je naar Linza in Hemenster sturen. Pickpocket de Master Fisher en ga naar Hemenster.

5. Hemenster ligt iets ten Noord-Oosten van de Fishing Guild. Praat met Linza, ze staat naast de Anvil bij haar huis. Ze wilt je wel helpen in ruil voor een tand van Thalassus. Je krijgt nu een Cut Scene te zien.

De Extra Roeier

6. Ga naar de Tower of Life, ten Zuiden van Ardougne en praat met "the Guns"die zijn stuk hout aan het heffen is. Hij wilt helpen, als jij voor hem een potion maakt tegen zeeziekte. Hij vertelt je hoe dat moet.

7. Praat met de voorman, Bonafido, bij de ingang van de Tower of Life. Je krijgt meteen een hele fles met "Builders Tea".

8. Ten Oosten van de tower zie je een soort van bloemetjes staan. Een van de groepjes met bloemetjes, kan je plukken. Doe dat, je hebt nu de "Heather".

9. Gebruik de Heather en Builders Tea op elkaar om de "Sea Legs Potion" te maken. Praat met The Gun". Hij zal jou en zichzelf naar Jones teleporteren in de Fishing Guild.

De Jacht

10. Als je op jacht gaat krijg je een Cut Scene te zien. Je moet gaan kijken naar een spoor van Thalassus tussen de wrakstukken.

11. Je krijgt een Minigame tab te zien met drie knoppen en een balkje die zich kan vullen.

 • Het balkje geeft de nieuwsgierigheid aan. Als je de verkeerde weg volgt met het spoor zoeken, zal deze zich vullen;
 • De Linker knop is voor instructies over hoe je het spoor kan zoeken en volgen;
 • De middelste knop is voor het weergeven van de loot die je tot dusver hebt gevonden;
 • De Rechter knop is om terug te keren, als je de Quest later wilt afmaken.

12. Om de jacht te beginnen klik je op het wrak wat met een pijltje wordt aangegeven. Er verschijnt nu een spoor aan kleine wrakstukjes. Volg het spoor. Als het spoor afgelopen is moet je op een dichtbijzijnd wrakstuk klikken, om een extra stuk spoor te zoeken.

13. Als je uiteindelijk het hele spoor hebt gevolgt, kom je bij Thalassus uit. De Harpoon wordt gegooid, maar helaas beland Jones in de maag van het beest. Nu beland je gestrand op een eiland met scheepswrakken en drie Zeemeerminnen.

14. Praat met de Zeemeerminnen. Zij vertellen dat zij beschermt worden door de Thalassus en staan vijandig tegenover mensen die Thalassus wilt doden. Overtuig ze dat Jones een legendarische visser is die het beest van binnenuit zal gaan doden, kies de volgende opties:

 • The Thalassus has eaten Jones the mighty fisherman.
 • It should. He's been hunting for decades.
 • Very horrid! After the Thalassus, he'll probably come after you.
 • Trust me, I'm a great adventurer, I should know.
 • Did I mention Jones has a harpoon with him?
 • It's no ordinary harpoon.

15. De zeemeerminnen worden bang en bieden aan om te helpen met het ziek maken van de Thelassus. Je moet nu dus het beest opnieuw gaan vinden. Dit gaat weer het zelfde als de vorige keer.

16. Wanneer je de Thelassus hebt gevonden zul je een giftige Karambwan gooien, de Thelassus zal Jones uitspugen. Jones is veilig en wel.

17. Na de Cut Scene ben je weer terug in de Fishing Guild en kan je met Jones over het avontuur praten. Hij geeft je een tand van de Thelassus.

18. Breng de tand naar Linza en ga dan weer terug naar Jones voor je beloning.

Gefeliciteerd! Quest voltooid!


Reward:
- 1 Quest Point;

- 300 XP in Cooking;
- 500 Coins;
- 20 Sardines;
- Toestemming om het Fornuis in de keuken van Lumbridge Castle te gebruiken;

- 2 Gratis keys voor Treasure Hunter.
© 2021 - Uruk Hai Gaming
RuneScape is © 1999-2021 JaGeX Ltd.
Terug naar de inhoud